Vaikeina aikoina punnitaan esimiesten tunneälytaidot

Kaiken myllerryksen keskellä elämme vaikeaa aikaa. Heiluvat tulokset, lomautukset ja irtisanomiset luovat epävarmuutta. Markkinoilta ei juuri ilouutisia ole viime aikoina tullut. Tällaisessa tilanteessa esimiestyön merkitys korostuu entisestään. Yritysten ja muiden työyhteisöjen näkökulmasta esimiestyön onnistumisella tai epäonnistumisella on useissa tapauksissa merkittävä rooli.

Lue loppuun

Hyväksi johtajaksi voi kehittyä

Tarvitaan tasapainoista minäkuvaa ja kykyä rakentaa luottamusta.

”Poikkeuksetta ne on jakomielitautisia hulluja raivopäitä. Vaikka tekis pikkuvirheen, niin kauhean raivarin saa. Tekis mieli vetää turpaan.” Siinä erään työntekijän näkemys johtoportaasta. Kovat on johtajien paineet. Minkälainen on hyvä esimies?

Filosofian tohtori Timo Kultanen on perehtynyt asiaan, ja kouluttaa johtajia yrityksessään Kultanen Consulting. Johtajalla ja esimiehellä on hänen mielestään sävyero, mutta nyt puhutaan molemmista.

Lue loppuun

Toimisto tukkanuottasilla

Ihmisluonne on geeneistä ja elämän varrella mukaan tarttuneista toimintatavoista, rajoitteista ja kokemuksista koostuva cocktail, jota voidaan muokata yllättävän paljon. Työpaikalla persoonallisuuserojen kanssa voidaan opetella elämään.

”Ennen ajateltiin, että geneettiset piirteet ovat pysyviä. Nyt onkin todettu, että luonteenpiirteeseen vaikuttava geeni kyllä säilyy ihmisessä, mutta sen voima voi vaihdella. Lopputulos riippuu siitä, miten ihminen on muokkautunut elämänsä aikana”, selittää tunneälystä väitellyt filosofian tohtori Timo Kultanen.

Kultanen on toiminut yli kaksikymmentä vuotta erilaisten organisaatioiden ja yksilöiden psykologisen valmennuksen parissa. Hän näkee työssään huippuorganisaatioita yhdistävän hyväntahtoisuuden leiman, joka vallitsee yksilöiden erilaisuuksista riippumatta. Kun ryhmä on luova ja avoin, esiintyy hyvin vähän työstressiä, ihmiset ajattelevat myönteisesti ja ovat halukkaita auttamaan, mikä taas nostaa yrityksen tuottavuutta.

Lue loppuun